Publicaties

 

 

 

Den Helder op Zondag

 

 

 

Den Helder Actueel 4-4-2014: Robin Hood College wint kort geding

Saada, een ongedocumenteerde jonge vrouw (18) uit Kenia, wil examen doen voor heer mbo1-opleiding. Het ROC Flevoland weigerde toelating tot de examens. De kort geding rechter maakte kortte metten met de weigerachtige houding en onjuiste toepassing van de wet door het ROC Flevoland en veroordeelde het ROC Flevoland tot directe toelating van Saada tot de examens.

Inkijk exemplaar Pdf file (Robin Hood College wint kort geding )

Dagblad Trouw 12-6-2013: Uitgeprocedeerde asielzoeker wil ook na z’n 18de naar school

David heeft in samenwerking met de St. Robin Hood College te Den Helder een rechtzaak tegen de Nederlandse Staat aangespannen. “Het mensenrecht op onderwijs luidt dat ‘een ieder’ recht heeft op onderwijs. Het door de staat bedachte onderscheid op basis van leeftijd moet daarom van tafel”, zegt advocaat Jelle Klaas.

Inkijk exemplaar Pdf file (Uitgeprocedeerde asielzoeker wil ook na z’n 18e naar school)

Den Helder op Zondag, 23-9-2012: Iedereen moet zich kunnen ontplooien

De regelgeving van de Nederlandse overheid draagt er mede aan bij dat asielzoekers die wachten op een verblijfsvergunning nauwelijks onderwijs kunnen volgen. Bestuursvoorzitter Ton Schuitemaker geeft uitleg.

Inkijk exemplaar Pdf file (Iedereen moet zich kunnen ontplooien)

Noordhollands Dagblad, 4-8-2012: Robin Hood strijdt voor onderwijs voor asielzoekers

Lange tijd vormden asielzoekers een onzichtbare groep. Maar daarin lijkt, mede door het werk van Stichting Robin Hood College een kentering in te komen.

Inkijk exemplaar Pdf file (NHD 4-8-2012)

Helders Weekblad, 11-6-2012: Robin Hood College is een feit

Onderwijs en stages in Nederland voor asielzoekers, zodat ze na terugkeer in hun land van herkomst meer kans op werk en een leefbaar inkomen hebben. Dit beoogt het Robin Hood College. Vorige week vrijdag werd het geïntroduceerd tijdens een symposium in het ROC Den Helder.

Inkijk exemplaar Pdf file (Robin Hood College is een feit)

Nederlands Dagblad, 7-6-2012: Robin Hood wil niet stelen van de rijken

 Informatief artikel over de problemen die asielzoekers ondervinden om aan een opleiding te kunnen beginnen. Met reactie van het LOWAN.

Inkijk exemplaar Pdf file (Nederlands Dagblad 7-6-2012)

Helderse Courant, 24-5-2012: Helderse stichting bepleit recht op onderwijs

Vrijdag 8 juni 2012 organiseert het Robin Hood College een symposium over het recht op onderwijs. In het Auditorium van het ROC Kop van NH spreken diverse genodigden over het recht op onderwijs.

Inkijk exemplaar Pdf file (Helderse stichting bepleit recht op onderwijs)

Logo-Robin-Hood-aangepast-01-klein4.jpg